Vanntrening for gravide

Vanntrening for gravide

VELKOMMEN PÅ TRENING I VANN PÅ NYE ROTNESBADET


HVA ER TRENING I VANN /VANNGYMNASTIKK  FOR  GRAVIDE

Vanngymnastikken innebærer forskjellige øvelser for hele kroppen i oppvarmet vann i graviditetstiden. Tilbudet er også åpent for mødre etter fødselen, for å fortsette treningen og evnt forebygge plager som kan oppstå.
 

DELTAKELSE, PERIODE, KURSAVGIFT

Det er fortløpende inntak ut ifra når man ønsker å starte og man kan normalt delta frem mot termin så lenge en kan og orker.  


PÅMELDING I RUBRIKKEN TIL HØYRE (NEDERST PÅ SIDEN OM DU BENYTTER MOBIL).  SE MER OM KURSVARIGHET OG AVGIFT HER.


Hvorfor er treningen viktig for deg som er gravid ?

Aktivitet i vann for gravide er en type gymnastikk som styrker kroppen generelt og spesielt de delene av kroppen som er mest utsatt ved fødselen,gjør forberedelse til fødselen og hjelper kroppen gjennom endringer som foregår under og etter svangerskap. Viktige elementer er avspenning, uttøyning, styrke  og pusteøvelser. Disse øvelsene kan vanskelig gjøres på land på grunn av motstand eller avlastning (avhengig av øvelsen) som vannet og tyngdekraften gir. Ved regelmessig aktivitet i bassenget kan man sterkt redusere plager hovne føtter, krampe og bekkenløsning  (dette er blitt forsket på av Judy Vrålstad i Sandvika i slutten av 90 tallet), 

Varmen fra vannet er et viktig element i aktiviteten, som hjelper kroppen til å slappe av og gi en følelse av velbehag og ro. Pusteøvelser gir den gravide økt kontroll over pustingen,som er en fordel under fødselen i forbindelse med reduksjon av stress og smerte. Det er også en mulighet for at første del av fødselen blir litt kortere når man har drevet med vanntrening som vi tilbyr.

De viktigste elementene i treningen er en god oppvarmingssekvens og en nedtrappings- og tøyesekvens.

FORDELER MED TRENING I VANN
  • Vann gir god støtte til kroppen, mens varmen lindrer og gjør muskulaturen myk og det blir lettere å jobbe med kroppen og lettere unngå skader / smarter.
  • Motstand i vann gjør øvelsene mer skånsomme  i forhold utførelse på land
  • Vektløsheten gjør at leddene,spesielt bekkenet, får avlastning.
  • Trykk fra vannet øker blodomløpet og følgelig får kroppen økt tilførsel av oksygen og næring.

En skal være obs på at ren svømmeteknikk  med brystbenspark kan gi belastninger i hofteregionen, som kan gi smerte. Dette og annen info og tips meddeles under kurset.

FORDELER MED VARIERT  TRENING GENERELT I SVANGERSKAPET
Av aktiviteter er det anbefalt og trygt med turgåing, yoga, pilates, lavenergi-aerobics og vannaktiviteter,som:

  • Forebygger unødig vektøkning
  • Gir økt velvære
  • Bedrer selvbildet og humøret
  • Gir økt toleranse for smerte ved fødsel
  • Gjør det lettere å komme seg etter fødselen


Rent fysiologisk økes fleksibilitet og bevegelighet av muskel, ledd og senefester, samtidig som den forebygger eller lindrer ryggsmerter og bekkenløsninger.Tøye- og pusteøvelser gir bedre pustekontroll, som jo er en del av smertekontrollen under fødselsprosessen,samtidig med redusert stress,som igjen demper noe av smertene.

Så lenge svangerskapet utvikler seg normalt påløper ingen risiko for mor eller foster å trene. Om en har trent før graviditeten, bør en fortsette med det, og om en begynner etter  graviditet,starter en forsiktig og øker intensitet litt over tid om det er behagelig. Uansett er det viktig  med rolig trening,for eksempel ”snakketempo”

Ved en hver form for trening bør evnt instruktør vite dette, og ved tvilstilfeller om en skal trene bør dette diskuteres med lege/jordmor.

Man kan gjerne trene så mye en orker frem til termin,men stoppe umiddelbart om noe kjennes ubehagelig( for eksempel svimmel)Mye vann bør inntas (unngå overoppheting). Det er viktig med balanse mellom aktivitet og hvile og samtidig sikre barnets behov for næring.

Vi forholder oss til smittervernsreglene på våre kurs. Les mer om disse her

Det tas forbehold om endringer i kursene iforhold til Covid- 19.Trykk på knappen under
for påmelding
 

Om Nittedal Babysvømming og Nittedal Svømming og Livredning

Daglig leder og hovedinstruktør på alle kurstyper er Anne Edith Corneliussen. Utdannet gjennom Norges Idrettshøyskole og Atlantis Medisinske Høyskole, samt kurs gjennom Norges Livredningsselskap, 40 års erfaring som instruktør i baby- og småbarnssvømming og svømmeopplæring av barn, ungdom og voksne. Vært lærer i bl.a kroppsøving på alle skoletrinn- fra 6-19 år. Oppdatering skjer jevnlig gjennom seminarer og nye kurs.


Instruktører på svømme- og livredningskursene :

Alle er godkjente instruktører med kurs i aktuell kurstype og har avlagt den årlige livredningsprøven i vann for aktuelt basseng, inkl. repetisjon av hjerte - og lungeredning (HLR). Instruktørene deltar på seminarer, oppfriskningskurs og samarbeidsmøter.

Kontakt oss

Arrangør
Nittedal Babysvømming

- og -

Nittedal Svømming og Livredning

Klubb av Norges Livredningsselskap
Daglig leder
Anne Edith Corneliussen
Bad
Rotnesbadet 
Stasjonsveien 10, Rotnes

Libadet
 
Birkelundsv. 68a, Hagan

Elvetangenbadet
Sloraveien 9, 1488 Hakadal 


Mobil

Kontaktskjema