KURSBAD: Rotnesbadet
KURSDAG OG TID: angitt på mail før oppstart
Det tas forbehold om evnt endring av tid/gruppe.
Kurstiden angir at man må være ferdig dusjet og klar ved bassenget inntil 5 min før kursstart.
Oppmøte ved inngangen ca. 20 min før kursstart.
Bytte av dag: Vi prøver å være fleksible mht å kunne bytte kursdag (tirsdag/søndag) om dere iblant ikke kan delta på deres faste dag. I tilfelle må det da sendes en forespørsel på sms/ mail dagen før. (det tas forbehold om det er plass )
FORBEREDELSER HJEMME:
I tiden før oppstart bør foreldrene forberede babyen i et badekar eller en badebalje hjemme i ro og fred. Der kan de få en god opplevelse av vann som holder kroppstemperatur (ca 37 gr) og de er hjemme der alt er kjent og tryggt.
Ved det daglige badet -også gjennom hele kurset-helles en liten kopp vann / "sildreøvelse "rolig fra pannen og nedover ansiktet der vannet berører nese/munnpartiet .Gjenta noen ganger med minutters mellomrom.Dette mtp den gradvise treningen til pustekontroll. Da vil man se at babyen reagerer mtp struperefleksen / "dykkerefleksen" - på samme måte som den slår ut når man blåser på barnet eller når det er ute i blest. Den siste tiden før kursstart kan badevannet med fordel senkes gradvis ned mot ca 35 gr. mtp tilvenning til bassengvannets 34 gr.
Videregående kurs: Fortsett å gjøre sildreøvelser /helle vann over hodet etterfulgt av å telle til 3 - både før oppstart og videre under kurset.
RUTINER RUNDT BADINGEN
Vogner settes utenfor hovedinngangen ,men det er ikke plass til vognoverdel inne i garderoben.Ta gjerne med bilstol inn, der babyen kan sitte både i garderobe, dusj og inn til bassenget. Den rene babyen trenger ikke dusje i starten av kursperioden (begrense antall nye inntrykk)
Vi har noen stellematter i garderobene,samt lekegrind og sittestoler i dusjen.
Begge foreldre? På nybegynnerkursene, og om plass på videregående kurs, kan begge foreldre bli med, men mht garderobeplass må babyene fordeles jevnt på dame- og herregarderoben, så planlegg at også pappaen kan ha med babyen i sin garderobe.
Når babyen er skiftet på og klar til bading (inntullet i et stort håndkle med hette) før en selv dusjer,kan det leveres til den andre forelder, som da er klar ute ved bassenget.
Måltid med fast føde bør skje min. 1,5 t for før aktiviteten , for å unngå ubehag og evnt oppkast i vannet
Men melk er lettere fordøyelig og kan også gis ved bassenget/under kurstiden om babyen får behov.
MÅL OG KURSINNHOLD
Øvelser og sanger legges opp etter barnets alder og utviklingstrinn -både fysisk, psykisk og sosialt der hvert kurs har delmål.I starten er det viktigst at babyen føler trygghet mht omgivelsene i garderobe/ dusj og i vannet sammen med foreldre der de er viet full oppmerksomhet fra foreldrene. Rutiner og gjentakelser skaper trygghet,så også i vannet; Oppvarming, samling /sang, hovedaktiviteter og avslutning med samling/sang. Hovedaktiviteter:øvelser på mage - og rygg, «stup», øving av pustekontroll / «dykking» (gradvis hodet under vann ), mattelek, samt livredning med livline,livbøye og HLR (hjerte-lungeredning)
Alle som har fullført 1.kurs hos oss får diplom med bilde av babyen/foreldre.
Videregående kurs: Vi repeterer og viderefører de aktivitetene som ble gjort på nybegynnerkurset /forrige kurs , og kan nå legge til flere øvelser og andre sanger ,spesielt mtp at reflekser avtar ( som f eks griperefleksen; når babyen selv kan holde seg fast)
Les mer om babysvømmingen og bildegalleri her
HYGIENE
Alle må bidra til god vannkvalitet og hygiene,så derfor:
TA EN RASK, SKIKKELIG SÅPEDUSJ UTEN BADETØY FØR BADING.
Lengre hår på voksne settes opp over vann. Smykker, klokker må tas av.
KURSVARIGHET OG AVGIFT. Se link
SYKDOM/ FRAVÆR
Om babyen ikke er i form (forkjølet, feber, smittsom sykdom, f.eks. øyekatarr etc) skal det ikke delta.
UTSTYR. Se link
GENERELL INFO
Verdisaker kan låses i garderobeskap. Ha med egen kodelås.
Gjenglemt tøy og ting tas vare på og legges i kasse i gangen.
Deltakerne må selv ha egen forsikring.
Fotografering: Man kan kun ta bilder av sitt barn/forelder i bassenget
Husk å melde eventuell endring av adresse, e-mail eller mobilnummer.
Om bassenget skulle bli stengt av kommunen pga tekniske problemer eller Covid-19 («force majeure») meldes dette i tilfelle på mail/SMS. I tilfelle prøver vi at dere får tatt igjen det tapte.
Vi forholder oss alltid til de gjeldende smittevernregler for kurset. Se link.
Instruktører: avhenger av hvilken kursdag og kan variere
Liv-Mari Corneliussen Rustad, Heidi Rugsveen, Anne Edith Corneliussen + assistenter
Minner om babysvømmingens overordnede mål,som gradvis kan nås med jevnlig aktivitet over tid:
«Faller et barn i vannet, skal det ikke få panikk, men kunne ta seg opp og inn til land»
VEL MØTT TIL LEK, SOSIALT OG TIDLIG SELVBERGING I VANN!