Vinter-/ vårkursene 2025 starter i uke 3, for både nybegynnere og videregående.
Nytt påmeldingsskjema ligger nå under fane "påmelding og kurstider" 



Babysvømmekurs 0-2 år

KURSBAD: Rotnesbadet 

KURSDAG OG TID
: angitt på mail før oppstart.

Det tas forbehold om evnt endring av tid/gruppe.

Kurstiden innebærer at man må være ferdig dusjet og klar ved bassenget inntil 5 min før kursstart.

Oppmøte ved inngangen ca. 20 min før kursstart. Klar inne ved bassenget kun noen min. før.

Bytte av dag: Vi har en fleksibel ordning mht å kunne bytte kursdag (tirsdag/søndag) om dere iblant ikke kan delta på deres faste dag,fortrinnsvis pga sykdom.(med forbehold om det er plass). Send sms/ mail dagen før 

FORBEREDELSER HJEMME: 
I tiden før oppstart bør foreldrene forberede babyen i et badekar eller en badebalje hjemme i ro og fred. Der kan de få en god opplevelse av vann som holder kroppstemperatur (ca 37 gr), og de er hjemme der alt er kjent og trygt.
Ved det daglige badet- også gjennom hele kurset- telles det til tre, før det helles en liten kopp vann/ "sildreøvelse "rolig fra pannen og nedover ansiktet der vannet berører nese-/ munnpartiet. Gjenta noen ganger med minutters mellomrom. Dette mtp den gradvise treningen til pustekontroll. Da vil man se at babyen reagerer mtp struperefleksen/ "dykkerefleksen" - på samme måte som den slår ut når man blåser på barnet eller når det er ute i blest. Den siste tiden før kursstart kan badevannet med fordel senkes gradvis ned mot ca. 35 gr. mtp tilvenning til bassengvannets 33-34 gr.

Videregående kurs: Fortsett å gjøre sildreøvelser/ helle vann over hodet med kopp eller dusjhodet både før oppstart og videre under kurset.

RUTINER RUNDT BADINGEN

Vogner settes utenfor hovedinngangen- det er ikke plass til vognoverdel inne i garderoben. Ta gjerne med bilstol inn, der babyen kan sitte både i garderobe, dusj og inn til bassenget. Den rene babyen trenger ikke dusje i starten av kursperioden (begrense antall nye inntrykk). Vi har noen stellematter i garderobene, samt lekegrind og sittestoler i dusjen.


Begge foreldre?
 På nybegynnerkursene og om plass på videregående kurs, kan begge foreldre bli med, men mht garderobeplass må babyene fordeles jevnt på dame- og herregarderoben. Planlegg derfor at begge foreldre kan ha med babyen i sin garderobe,som regel best plass i herregarderoben Når babyen er skiftet på og klar til bading (inntullet i et stort håndkle med hette) før en selv dusjer, kan det leveres til den andre forelder, som da er klar ute ved bassenget.

 

Måltid med fast føde bør skje min. 1,5 t for før aktiviteten, for å unngå ubehag og evnt oppkast i vannet. Men melk er lettere fordøyelig og kan også gis i / ved bassenget under kurstiden om babyen har behov.

 

MÅL OG KURSINNHOLD

Øvelser og sanger legges opp etter barnets alder og utviklingstrinn- både fysisk, psykisk og sosialt der hvert kurs har delmål. I starten er det viktigst at babyen føler trygghet mht omgivelsene i garderobe/ dusj og i vannet sammen med foreldre der de er viet full oppmerksomhet fra foreldrene. Rutiner og gjentakelser skaper trygghet også i vannet. Kurstiden består av oppvarming, samling /sang, hovedaktiviteter og avslutning med samling/ sang. Hovedaktiviteter: øvelser på mage - og rygg, «stup», øving av pustekontroll/ «dykking» (gradvis hodet under vann), mattelek samt livredning med livline, livbøye og HLR (hjerte-lungeredning). Alle som har fullført første kurs hos oss får diplom med bilde av babyen/ foreldre.

Videregående kurs: Vi repeterer og viderefører de aktivitetene som ble gjort på nybegynnerkurset /forrige kurs, og legger nå til flere øvelser og andre sanger, spesielt mtp at reflekser avtar (som f.eks. griperefleksen der babyen selv holder seg fast).

 

Les mer om babysvømmingen og bildegalleri  her

HYGIENE

Alle må bidra til god vannkvalitet og hygiene,så derfor:
TA EN RASK, SKIKKELIG SÅPEDUSJ UTEN BADETØY FØR BADING.
Lengre hår på voksne settes opp over vann. Smykker, klokker må tas av.

KURSVARIGHET OG AVGIFT:  Se link

SYKDOM/ FRAVÆR

Om babyen ikke er i form (forkjølet, feber, smittsom sykdom f.eks. øyekatarr, vannkopper etc)- skal det ikke delta. 

 

UTSTYR:  Se link

 

GENERELL INFO

Verdisaker kan låses i garderobeskap. Ha med egen kodelås.

Gjenglemt tøy og ting tas vare på og legges i kasse i gangen.
Forsikring må deltakerne selv ha.

Fotografering: Man kan kun ta bilder av sitt barn/forelder i bassenget

Husk å melde endring av adresse, mail eller mobilnummer ettersom viktig informasjon blir sendt ut. Om bassenget skulle bli stengt av kommunen pga tekniske problemer meldes dette i tilfelle på mail/ sms. I tilfelle prøver vi at dere får tatt igjen det tapte.

 

Instruktører: Se link

Minner om babysvømmingens overordnede mål som gradvis kan nås med jevnlig aktivitet over tid:

«Faller et barn i vannet, skal det ikke få panikk, men kunne ta seg opp og inn til land»

 

VEL MØTT TIL LEK, SOSIALT OG TIDLIG SELVBERGING I VANN!

Kontakt oss

Arrangør
Nittedal Babysvømming

- og -

Nittedal Svømming og Livredning

Klubb av Norges Livredningsselskap
Daglig leder
Anne Edith Corneliussen
Bad
Rotnesbadet 
Stasjonsveien 10, Rotnes

Libadet
 
Birkelundsv. 68a, Hagan

Elvetangenbadet
Sloraveien 9, 1488 Hakadal 


Mobil

Kontaktskjema